Vanliga frågor om saldoöverföring kreditkort

När det gäller att använda kreditkort för saldoöverföring är många konsumenter fyllda med frågor och bekymmer. Även om det finns många fördelar med att använda ett kreditkort för saldoöverföring, är det alltid bäst att få dessa frågor besvarade och att lösa problemen innan du går vidare med att ansöka om ett av dessa kort.

Hur kan saldoöverföringskreditkort spara mig pengar?

Kreditkort för saldoöverföring kan spara pengar genom att minska mängden finansieringsavgifter du betalar varje år. Om du överför även en liten summa pengar, till exempel $1 000, från ett kort med en högre APR till ett med en lägre APR, kommer du att se en skillnad. Till exempel, om du har ett kreditkort med 20 % APR, betalar du 200 USD per år för att behålla det saldot på 1 000 USD. Å andra sidan betalar du bara 80 USD på samma saldo om du har ett kreditkort med 8 % APR. Det är en besparing på $120! Föreställ dig hur mycket du kommer att spara på större saldon.

Ännu bättre, de bästa saldoöverföringskreditkorten erbjuder 0,00 % inledande APR, vilket innebär att du inte betalar några finansieringskostnader medan den inledande perioden är aktiv. Med vissa saldoöverföringskreditkort förblir denna specialpris på plats tills hela beloppet du överfört har betalats.

Vad är ett “introduktionspris?”

En introduktionskurs är en speciell APR som varar under en begränsad tid. Ofta bestäms hur lång tid denna kurs är på plats av din kredithistorik. Introduktionskursen kan vara på plats så länge som ett år, även om vanligare varaktigheter är sex månader, tre månader och en månad.

Vad är en “fast ränta?”

En fast ränta är en ränta som inte förändras. Kreditkort för saldoöverföring med en låg fast ränta kanske inte erbjuder en inledande APR på 0,00 %, men de kan erbjuda en 7,99 % APR som förblir så låg oavsett hur lång tid det tar för dig att betala av ditt saldo, snarare än att skjuta i höjden upp till 19,99 % efter att introduktionsperioden är över.

Varför säger alla att saldoöverföringskreditkort är mer bekväma?

Många människor tycker att kreditkort för saldoöverföring är bekvämare eftersom det placerar alla dina skulder på ett ställe. Detta gör det lättare att spåra dina utgifter, att skapa en budget och att få dina räkningar betalda i tid.

Är det OK att endast betala minimibetalningen på mitt saldoöverföringskreditkort?

Ur juridisk synvinkel är allt du behöver betala på ditt saldoöverföringskreditkort minimibetalningen. Ur ekonomisk synvinkel är detta dock en dålig vana att ta till sig. Om du bara betalar minimibetalningen kan det ta dig decennier att betala av din skuld – och det förutsätter att du inte lägger till någon mer skuld till ditt saldo. Så om du vill bli skuldfri (och vem gör inte det?), är det bäst att betala av mer än din lägsta betalning. Sätt upp en budget som tillåter att regelbundna betalningar över din lägsta betalning skickas till kreditkortsföretaget – och håll dig till den.

Kommer ett saldoöverföringskreditkort att få mig skuldfri?

Ja och nej. Om det används ensamt kommer ett kreditkort för saldoöverföring inte att få dig ur skulden. Om du överför alla dina kreditkortssaldon till ditt saldoöverföringskreditkort och endast betalar minimibetalningen, kan det fortfarande ta dig år att betala av skulden. Därför bör ett saldoöverföringskreditkort ses som ett verktyg i ditt verktygsbälte för att hjälpa dig arbeta dig ur skulden. Om den används på rätt sätt och till sin fulla fördel kan den hjälpa dig att komma ur – och hålla dig utanför – skulder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir