Hur man tjänar och behåller pengar vid handel med aktier

Om du menar allvar med att tjäna och behålla pengar genom att handla med aktier, så finns det tre saker du måste göra och göra bra.

Pengahantering
Order
Handelssystem

Hur man tjänar och behåller pengar vid handel med aktier

Pengahantering
Pengahantering kommer först


Pengahantering
Pengahantering kommer först
. Utan en stensäker metod för att hantera dina handelsfonder kommer dina handelsresultat i bästa fall bara vara rättvisa. Pengahantering är mer än att bara veta hur mycket pengar du har bundit i en handel. Det är en metod för att använda rätt del av ditt handelskonto på valfri handel i förhållande till den upplevda risken och belöningen.
Det finns några saker att tänka på för att hantera en handel framgångsrikt:

Vad är ditt kontostorlek?
Hur lönsamt är ditt handelssystem?
Vilket är det initiala riskbeloppet per aktie?
Vad är vinstpotentialen?

Kontostorlek
Din kontostorlek avgör hur länge du stannar i handelsspelet


Kontostorlek
Din kontostorlek avgör
hur länge du stannar i handelsspelet. Om du är skicklig behöver du inte ett stort konto. Å andra sidan, även om du är en ny handlare kan du använda ett litet konto så länge du kontrollerar din risk.
Att kontrollera risken innebär att du aldrig använder mer pengar än du behöver för en handel. En mycket enkel formel för framgång på aktiemarknaden är att riskera mindre än 3% av ditt totala kontovärde på en enda handel.
Om du har ett konto på $10 000 betyder det att du aldrig förlorar mer än $300 per handel. Om ditt konto sjunker till $9 000 riskerar du mindre än $270.
När ditt konto växer, medan det totala riskbeloppet ökar, riskerar du fortfarande bara maximalt 3 % av ditt konto. Säg att ditt konto är på $12 000, då är ditt maximala riskbelopp $360.
I teorin säkerställer detta att du aldrig går pank! Och det är av yttersta vikt.
Lönsam
Om ditt system är lönsamt, kommer du vanligtvis att vinna mer pengar än du förlorar. Medan vissa anser andelen vinnare i förhållande till antalet förlorare, kan ingenting vara längre från sanningen.
Det hjälper dig inte att ha ett system som vinner på nio av tio affärer om du ger tillbaka alla dina vinster på en förlorare. Viktigare är att vinnarna överväldigar förlorarna.
Ett lönsamt handelssystem kan ha en tredjedel av affärerna resultera i den maximala förlusten som planeras, en tredjedel av affärerna antingen tjänar eller förlorar lite pengar, och en tredjedel av affärerna ger vinst.
Risk
Det är värt att upprepa, riskera inte mer än 3% av ditt totala kontovärde på en handel. Om du har detta i åtanke är du säker på att minimera förlusterna på ditt konto. Till vilket pris du anger en aktie och var du placerar ditt initiala stopppris används för att bestämma hur många aktier du handlar.
Vinst
Vinstpotentialen i ett system är “kanten”. Om du kan uppskatta hur mycket pengar du *kan* tjäna över tid, och om den vinsten kommer från många affärer över tid, så har du förmodligen ett vinnande system.
Ett handelssystem kommer antingen att ha ett vinstmål som avgör när du ska gå in OCH gå ut (bra) eller så kommer det att tala om för dig när du ska gå in och hålla dig i en lönsam handel så länge som möjligt utan att ge tillbaka mycket eller några vinster (bättre) .
Order
Oavsett vilket handelsmönster du använder för att gå in i en aktie, kommer du att tjäna mest pengar genom att använda rätt order.
När du väntar tills en aktie har bevisat sin avsikt – vanligtvis genom att handla över föregående dags högsta för ett köp, eller under föregående dags lägsta för ett säljkort – är det avgörande att ha en order på plats som fångar det exakta priset.
Låt oss säga att ditt favorithandelsmönster signalerar ett köp för. Om du är en näringsidkare i slutet av dagen, tittar du nästa morgon på öppningspriset för aktien. Om aktien öppnar mindre än gårdagens högsta, lägger du en stopporder för att köpa över föregående dags högsta. Ännu bättre är att inkludera ett gränspris med den köpstoppordern.
Hur mycket över föregående dags högsta är ditt samtal. Så länge den är större än föregående dags högsta, får du aktien att bevisa att den går upp.
Visst, du ger upp en del av vinstpotentialen. Men du är mer benägna att gå med vinst med en aktie som rör sig till din fördel.
När du väl är i en position måste du skydda dig från förlust. Om din metod för att plocka aktier är bra, är det osannolikt att aktien kommer att se de nuvarande priserna igen. För att fortsätta med köpexemplet, för att skydda ditt konto från en katastrofal förlust, placera en stopporder för good-till-cancel under den senaste låga. Om gårdagens lägsta är lägre än dagens lägsta, är det där säljstoppordern går.
Och se till att beställningen inte innehåller en gräns. Aktier kan och gör gap ner. Att förvänta sig att du ska få en säljorder fylld till ditt stopppris är en snabb väg till fattighuset.
Handelssystem
Ditt val av metod för att gå in och lämna aktier spelar en avgörande roll för din framgång på aktiemarknaden.
Ett bra handelssystem letar efter möjligheter med låg risk att gå in i en aktie. Att veta exakt vilket prissignal du ska ange och när du ska avsluta – även om det är för en liten förlust – kommer att hålla ditt konto växande. Så länge du konsekvent följer reglerna som anges av en väl utformad handelsplan, kan du räkna med att stadigt växa ditt handelskonto.
Mitt favorithandelsmönster gör ett bra jobb med att identifiera aktier som sannolikt kommer att röra sig snabbt till din fördel.
Det finns ingen anledning att handla aktier som inte är redo att leverera de största vinsterna på kortast möjliga tid.
Om du menar allvar med att ta din aktiehandel till en högre nivå, läs då om detta handelsmönster.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir