7 bra pengar tips som leder dig till ekonomisk frihet

Oavsett var vi är i livet kan vi alla lära oss något om pengar och hur vi bättre förbereder oss för vår framtid. Speciellt när vi ser att riksgenomsnittet ligger på 10 000 $ i kreditkortsskulder och att besparingar och beredskap sjunker. Den här artikeln kan få dig tillbaka på rätt spår till ett mer tillfredsställande och ekonomiskt fritt liv.

1) Automatisera din investering. Erfarenheten har visat att om vi måste göra en medveten ansträngning varje gång vi behöver investera så kommer vi att börja med goda avsikter och sedan misslyckas några månader senare. Om du kan automatisera dina besparingar, antingen genom att använda din arbetsgivares 401k, en sep (egenföretagande plan) eller direkta avdrag från ditt konto kommer du att avsluta framåt. Regeln här är att om du inte ser det, kommer du inte att inse det och du kommer inte att missa det. Vissa av dessa avdrag kommer att minska din skattepliktiga inkomst och spara ytterligare skatter (se din CPA och skatterådgivare för mer information om detta). En bra tumregel är att avsätta 10 % av din inkomst.

2) Fastigheter. Om du inte redan har gjort det, köp ett hus. Att hyra kommer bara att göra din hyresvärd (tips – husägare) rik. Oavsett vad den omedelbara marknaden gör är fastigheter en av de bästa långsiktiga investeringarna du kan göra. Det har också många fördelar inklusive avdrag för bolåneräntor. Fastigheter kommer alltid att gå upp. Människor kommer alltid att behöva tak över huvudet. Titta bara på HGTV, fastigheter har gjort många miljonärer och är en nyckelfaktor i nästan varje band och bokserie om att få rikedom. Håll dig till det vanliga 30-åriga fasta lånet.

3) Sjuk- och livförsäkring. Du måste ha dem, om du tror att du inte bara frågar någon som inte hade det när något oväntat hände. Om du älskar din familj är de ett måste. Men bli inte tagen på det sättet. Köp sikt liv. 20 år kommer att ge bra täckningstid och om du följer alla dessa tips behöver du inget utöver det. Hela livet gör bara din agent rik och bygger verkligen aldrig något värde för de enorma kostnaderna. Term life kan köpas billigt över internet till stora besparingar. För medicinsk försäkring erbjuder Blue Cross och Blue Shield i de flesta stater fantastiska planer som är en bråkdel av Cobra- eller arbetsgivarplaner. Om du har en adekvat arbetsgivarplan, använd den för all del. Håll dig till stora namn som Blue Cross eftersom de kommer att finnas i flera år.

4) Köp aldrig nya bilar. Det är ett faktum att nya bilar förlorar 25-30% av sitt värde i samma ögonblick som du kör den från tomten. Låt någon annan betala för den värdeminskningen och skaffa en två eller tre år gammal bil eller lastbil. Med de senaste tekniska framstegen kan bilar enkelt åka 150 000 miles och uppåt. Ett två eller tre år gammalt fordon med 30 000 miles på det kommer att spara dig inte bara i initialkostnad, utan också på din försäkring och skatter. Gör också dina läxor innan du köper din bil. Få din kreditpoäng och se vilka lån du är kvalificerad för. Detta kan enkelt göras direkt från internet och kommer att spara stora pengar hos din lokala återförsäljare (ta aldrig ett återförsäljares ord för din kredit och kurs – de kommer att hålla 1-3 poäng på kursen och det kan innebära tusentals i extra ränta under löptiden av lånet).

5) Bli skuldfri. Jag sätter investeringstipsen ovanför detta då du måste betala själv först. Om du är överväldigad av skulder finns det många ideella byråer som kommer att omförhandla dina skulder och villkor för din räkning. Utarbeta en plan för att få den höga ränteskulden betald. Var klokare med dina inköp – behöver du verkligen den där 60 tums platt-tv:n? en BMW du inte har råd med? etc… Klipp upp alla kort utom 1 (för nödsituationer bör du ha 1 kreditkort) och inga butikskort. Hela syftet med butikskort är att locka dig att köpa mer och betala mer. Min farfar sa det bäst – “har du inte råd, köp det inte.” Det enda bra lånet att ha är ett bolån.

6) Bränn aldrig broar. Om du råkar lämna din nuvarande anställning, lämna på goda villkor. Hitta en ersättare om tiden tillåter. Detta kommer att sätta dig i ett bra ljus med din tidigare ledning och kan resultera i en bra referens, ett annat jobb, en callback för mer pengar, etc… Lämna aldrig på dåliga villkor. Det är bara inte bra Kharma. Det skadar inte heller att ta med sig tidigare affärspartners och kunder på lunch regelbundet. Detta kommer att hålla dig i samklang med branschen, ge dig många ytterligare kontakter som ger dig framtida tjänster – tänk bara på lobbyisterna på Capital Hill, du tror inte att de spenderar alla pengar på sina politiker för ingenting, eller hur? Var inte rädd för att be om en tjänst då och då. Kharma är den stora regeln här – när du hjälper andra kommer du oavsiktligt att hjälpa dig själv.

7) Ge tillbaka. När du väl har gjort det är det bara rättvist att du hjälper andra som är mindre lyckligt lottade än dig själv. Oavsett din tro när du donerar tid och pengar för att hjälpa andra kommer du oavsiktligt att hjälpa dig själv. Du kommer att må bra. Dessutom är kharmas kardinalregel att när du ger kommer du att få många fler gånger vad du ger tillbaka. Ta dig tid att hjälpa till genom att ge din tid frivilligt. Även om det är 1 timme i veckan så hjälper du till att förbättra någon annans liv. Volontär, det kommer att göra dig till en bättre person.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir