Hur man gör ett joint venture framgångsrikt

Denna text är ett kapitel i boken “Successful Joint Ventures” som snart kommer att släppas på marknaden.
Fråga: Vilket var ditt första framgångsrika JV, och vilka steg tog du för att göra det framgångsrikt?
Hallå. Det är Valerie Vauthey som talar. Jag är VD och grundare av det snabbast växande coachingföretaget i Nordamerika och Europa: MyPrivateCoach.com
Jag skulle vilja dela med mig av några av mina erfarenheter angående affärer och mer specifikt med Joint Ventures.
Jag har startat, växt och sålt FYRA Joint Ventures hittills och jag har precis startat ett nytt. Av de fyra första JV:en var 3 en stor framgång och 1 var ett misslyckande (även om jag inte förlorade en krona, låt oss säga att jag helt enkelt inte tjänade pengar).
När jag ser tillbaka på vad som gjorde JV framgångsrikt tror jag att jag nu ganska väl kan förstå varför man gick vilse och inte genererade de prognostiserade intäkterna.
Det första JV jag någonsin startade var ett högteknologiskt företag som tillämpade artificiell intelligens på finansmarknaderna. Eftersom jag inte var en tekniker, var den kritiska delen av detta JV att hitta en 50/50 partner som skulle vara tekniksidan av verksamheten. Jag skulle vara sälj- och VD-sidan av verksamheten.
Detta är #1 CFOS (Critical Factor of Success): Att hitta rätt partner. Rätt partner är den som kommer med det du inte har och inte kan skaffa lätt. Detta kräver en hög nivå av självkänsla eftersom man måste acceptera sina gränser. Rätt partner är också någon du känner väl. Inte en person som träffades på en mässa eller på ett onlinenätverk och som du bara utbytte ett fåtal mejl med. Det är lätt att bli upphetsad när vi träffar någon online och upptäcker att vi delar många delar men alltid gör dina läxor och lär oss så mycket som möjligt om den andra personen innan vi hoppar i badet som vi säger på franska. Om du inte hittar rätt partner är ditt JV död innan det ens har börjat! Vad är det värsta som kan hända när man väljer fel partner? Tja, du kan bli vilseledd. Och det här är lätt att göra! Eftersom den här partnern vet saker som du inte vet! Man kan också bli ljög för när en partner som ska ha med sig en försäljningspipeline eller tillgång till hundratusentals människor, avslöjar sig själv som en trevlig talare utan någonting i korgen (ett annat franskt uttryck ;o) Ett av misstagen Jag har gjort och som jag har lärt mig är att jag brukade tro på mina partners och följa dem blint. En gång blev jag kontaktad av en potentiell partner som verkade extremt väl sammankopplad och vars roll skulle ha varit att sprida ordet medan jag skulle vara kaptenen ombord, visionären. Vi hade en vision…men miljontals kontakter? aldrig förverkligat! Det är ok. Vi kommer alla att göra ett misstag här och där. Så länge vi lär oss av dem är det en läxa i livet och vi kommer att minnas det.
Så kom ihåg:

välj en partner du känner
välj helst en partner som har erfarenhet
din partner bör ha en erfarenhet och en kompetens som du inte har
din partner bör ha tillgång till ett nätverk av människor du inte känner
välj en partner som kan bevisa vad han/hon säger när det gäller försäljningspipeline och stora distributionslistor

Hur man gör ett joint venture framgångsrikt

#1 CFOS Bra exempel: För att starta mitt senaste JV valde jag Kimberly Wells, en av våra fantastiska tränare ombord på MyPrivateCoach


#1 CFOS Bra
exempel: För att starta mitt senaste JV valde jag Kimberly Wells, en av våra fantastiska tränare ombord på MyPrivateCoach. Jag har visionen. Hon har kompetensen. Vi är helt komplementära. Visionen var att starta ett online-bootcamp-företag till ett attraktivt pris till 99 cent per dag. Jag hade känt Kimberly ganska länge. Vi hade hunnit byta och upptäcka varandra! Efter 6 månader av brainstorming och arbete lanserade vi www.30dayBootCamp.com och vi började sälja våra första bootcamps inom några dagar.
#1 CFOS Dåligt exempel: För två år sedan startade jag en webbplats med en person som jag knappt kände men som fick mig att tro att han hade tillgång till bokstavligen miljontals adresser. Onödigt att säga att dessa adresser inte existerade. Nu när jag vet hur svårt det är att bygga en meningsfull prenumerantlista vet jag varför! Jag slösade bort min tid på detta men inga pengar. Kanske pratade min kvinnliga intuition till mig medan jag sov! Det räknas fortfarande som ett misslyckande för mig.
CFOS #2 i ett JV är timing och vision. Människor som startar ett JV tenderar att ha bråttom. De vill lyckas igår i motsats till imorgon. Ett JV är inget “vanligt” företag där man har en VD som driver teamet. I ett JV, som man brukar förstå idag, har båda partnerna tekniskt sett samma makt. Eftersom båda partnerna kan dra företaget samtidigt är det viktigt att din känsla för timing är densamma. Vill du tjäna 1 miljon inom de närmaste 6 månaderna? Vill din partner tjäna 10 miljoner inom 12 månader? Vill du att det här ska vara en sidoaffär? Vill han/hon att detta ska vara ENORMT företag? Som du kan se, om du inte har samma uppfattning om saker (vision och timing) är du dömd att misslyckas.
Så kom ihåg:

välj en partner som har samma storslagna vision om vad verksamheten ska
bli (ett sidoföretag eller nästa Microsoft)
välj en partner som tänker som du när det kommer till timing: när vill du
framgång att bli sann?

#2 CFOS Bra exempel: Med Kimberly Wells på www


#2 CFOS Bra
exempel: Med Kimberly Wells på www.30dayBootCamp.com har vi samma vision. Vi vill bli referensen när det kommer till bootcamps och online självhjälp. Vi har också samma tidsram som referens: vi ger oss själva 12 månader på oss att nå full framgång!
#2 CFOS Dåligt exempel: Med mitt inte så framgångsrika JV hade vi en stor skillnad i uppfattning när det kom till visionen och naturligtvis till timingen. Jag hade ett annat företag att ta hand om, jag hade inte samma känsla av brådska som den här personen hade. Dessa två stora (och ska jag säga “kritiska”) skillnader kolliderade och vi slutade arbeta tillsammans.
Detta leder oss till en annan punkt: hur mycket tid har du på dig?
En viktig punkt när du startar vilket företag som helst för den delen är TIME-frågan. Detta kommer att bli vår #3 CFOS. En vanlig orsak till att JV eller företag misslyckas i allmänhet är bristen på tid eller en dålig tidsorganisation. Om du planerar att starta ett JV vid sidan av samtidigt som du tar hand om din familj, ett tidskrävande jobb och ett intensivt socialt liv, är chansen stor att du inte kommer att lyckas. Låter det här tufft? tuff kärlek kanske! Men det är viktigt att du lägger all din energi och tid på din nya affärssatsning. En ny strävan kräver din fulla uppmärksamhet. Vad sägs om att hitta en balans mellan ditt privatliv och ditt företag? Jag tror personligen att det inte finns någon balans att hitta under de första månaderna du startar ett företag. Du behöver en förstående make/maka och familjemiljö och gå för det. Arbeta hårt och lyssna inte på dem som säljer seminarier och dyra teleklasser som försöker få dig att tro att du kan bli rik och berömd utan att arbeta hårt. En viktig orsak till misslyckande är att ge bort din tid till andra människor eller projekt. Var fokuserad! ENDAST ETT NYTT FÖRETAG I taget. Oroa dig inte. Så fort ditt företag tar fart tack vare ditt hårda arbete kommer du att kunna återupprätta en trevlig personlig/yrkesmässig balans.
Så kom ihåg:

du måste fokusera på ETT projekt i taget för att bli framgångsrik
du behöver ha gott om tid för att starta och växa ditt företag
leta inte efter balans i livet när du startar ett företag. Det är mycket svårt att underhålla och kommer att vara en energidränare
spendera inte din tid och pengar på onlineprogram som inte erbjuder en-mot-en-support

#3 CFOS Bra exempel: Du startar ett företag som mitt senaste JV (www


#3 CFOS Bra
exempel: Du startar ett företag som mitt senaste JV (www.30dayBootCamp.com) medan du driver ett annat företag. Du tilldelar tydliga tidsluckor för denna satsning. Du skriver ner dem som hektisk tid och schemalägger aldrig något vid den tiden. För 30dayBootCamp avsatte jag mer tid i början än nu förstås. Men jag höll alltid fast vid min beslutsamhet när det gällde tidshantering. Nu har detta JV tagit fart så jag har minskat min tid för detta projekt men jag håller mig fortfarande till ett organiserat mönster.
#3 CFOS Dåligt Exempel: Mitt inte så framgångsrika JV var ett offer för denna CFOS. Jag tilldelade helt enkelt inte tillräckligt med tid och resurser i allmänhet till detta projekt. Kanske för att jag någonstans djupt inom mig inte trodde på det.
Så anta att du har hittat rätt partner, du delar samma vision, samma tidslinje och du kan allokera samma mängd resurser… Vad saknas fortfarande för att göra detta JV till en stor framgång? Du behöver fortfarande: en bra produkt, en målmarknad och en fantastisk nätverksförmåga (eller tillräckligt med pengar på banken för att anställa en bra publicist!). Skulle det räcka? Tja inte ens. Du förstår, det räcker inte ens att ha världens bästa partner, den bästa produkten och en marknad som väntar på dig. Enligt riskkapitalister, på en skala från 1 till 10, representerar en idé bara 1! De tycker om att säga att det som betyder mest är “Business Planning”. Faktum är att först när du har förstått de inre detaljerna i din vision kommer du att kunna utföra och bli framgångsrik.
Så vår #4 CFOS är affärsplanering. Du kan inte improvisera när det kommer till affärsplanering. Om du inte vet hur man skriver en meningsfull affärsplan, anlita en specialist. Jag har undervisat i hur man skriver affärsplaner under de senaste åren och jag kan säga att endast professionella affärsplaner finansieras. Letar du inte efter pengar? Inget problem! Du måste fortfarande noggrant förstå vad din produkt kommer att vara, din marknad, dina konkurrenter, din genomförandeplan, dina marknadsföringsutmaningar, etc…..
Så kom ihåg:

du behöver en bra produkt
du behöver en målmarknad (om du inte är rik nog att skapa din egen marknad)
du behöver en affärsplan

#4 CFOS Bra exempel: för min första högteknologiska startup, den som utvecklade en programvara baserad på artificiell intelligens, skrev jag en komplett affärsplan på 50 sidor


#4 CFOS Bra
exempel: för min första högteknologiska startup, den som utvecklade en programvara baserad på artificiell intelligens, skrev jag en komplett affärsplan på 50 sidor. Först då upptäckte vi knepiga aspekter av vår affärsmodell. Detta hjälpte oss att samla in pengarna vi behövde och hitta de kunder vi ville ha!
#4 CFOS Dåligt Exempel: Jag kan inte prata för mig själv eftersom jag alltid gör det jag predikar men jag kommer att prata om startfel. I slutet av 90-talet, VCs var lätt duschade med dollar varje person med en bra idé. Affärs plan? behövs inte. En ensidigare kanske men det handlade ganska mycket om det. Därför sjunker svindlande summor ner i avloppet med otaliga startups. En idé räcker inte, du behöver en plan!
Det finns andra framgångsfaktorer när du startar och växer ett JV. Men om du gör dina läxor rätt, skriv en affärsplan (och insistera på de delar du ogillar mest, det är här du sannolikt kommer att hitta affärsfällor), leta efter och hitta en bra partner och är redo att arbeta hårt för att uppnå din mål, då har du lagt alla chanser till framgång på din sida och du kommer att vara på väg mot en fantastisk och givande resa!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir